--> Що зробило міністерство економіки для стабілізації цін на продукти | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Що зробило міністерство економіки для стабілізації цін на продукти

1
3
Що зробило міністерство економіки для стабілізації цін на продукти
Міністерство економічного розвитку і торгівлі повідомило, що вжило необхідних заходів, спрямованих на стабілізацію цін продуктів соціального сегмента в Україні.

Пише Час дій.

Відомство зробило спільні заяви з профільними асоціаціями, ключовими компаніями-виробниками та продуктовими мережами щодо цін на основні продовольчі товари – борошно, хліб, олію, м’ясо птиці, яйця, цукор.

Для стабілізації цін на цукор міністерство на початку березня видало ліцензії на імпорт 120 тисяч тонн цукру-сирцю, що становить 10% річного внутрішнього споживання.

Для стимулювання збільшення виробництва гречки та картоплі й, відповідно, стабілізації цін на ці продукти, уряд додав нові спеціальні програми підтримки сільгоспвиробників способом виділення бюджетних субсидій.

Також було впроваджено декларування цін на товари, що мають істотну соціальну значущість. Декларуванню підлягає роздрібна ціна, яка підвищується на 5 і більше відсотків протягом тижня.

В березні 2021-го індекс цін на продовольчі товари зріс на 2,1% у порівнянні з лютим, до 118,5 пункту – максимум із червня 2014 року. Подорожчання триває вже десятий місяць поспіль. Найзначніше виросла вартість олії та молочної продукції.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а стурбованість не висловлювало в звязку із підвищенням цін ? ця вся клоунада - це до дупи двері. вона допоможе як мертвому кадило
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні