--> Європа протестує проти «ковідних паспортів» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Європа протестує проти «ковідних паспортів»

0
2
Європа протестує проти «ковідних паспортів»
У столиці Данії Копенгагені в суботу, 10 квітня, сотні людей вийшли на вулиці, протестуючи проти так званого "коронавірусного паспорта" (COVID-19 Pas), який почав діяти в країні з початку місяця. Про це пише УНН.

“Коронавірусний паспорт” видається в Данії жителям країни у віці від 15 років, які вже зробили обидва щеплення від COVID-19, за останні 72 години отримали негативний тест або перенесли коронавірус в період від двох до дванадцяти тижнів тому (завдяки чому мають зараз імунітет).



За планом уряду, власники такого паспорта можуть вільно відвідувати ресторани і кафе, які обслуговують відвідувачів на вулиці, музеї, галереї мистецтв і бібліотеки.

З травня “коронавірусний паспорт” дозволить користуватися і іншими послабленнями заходів, спрямованих на боротьбу з поширенням інфекції. Деякі журналісти охрестили цей документ “квитком на свободу”, однак не всі данці поставилися до його введення позитивно і вийшли на протести.

Протести проти урядових заходів по боротьбі з COVID-19 пройшли 10 квітня і в Норвегії. У столиці країни Осло в них взяли участь близько 200 чоловік, причому деякі з них влаштували при цьому демонстративне спалення захисних масок.

У Гельсінкі, де на сьогодні не можна збиратися групами чисельністю понад шість чоловік, на антиковідну демонстрацію вийшли 300 учасників протесту. Після того, як поліція спробувала змусила їх розійтися, люди рушили ходою вулицями міста. В результаті було проведено 20 затримань.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні