--> В Україні нові штрафи за відсутність техогляду? | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні нові штрафи за відсутність техогляду?

1
-9
В Україні нові штрафи за відсутність техогляду?
Мініфраструктури оприлюднило черговий проект Закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері безпеки експлуатації колісних транспортних засобів”. Минулі версії були розкритиковані профільними асоціаціями та підприємцями.

Пише Автотема.

Як говориться в пояснювальній записці до проекту, “Реалізація проєкту призведе до зменшення на 30% рівня смертності внаслідок ДТП впродовж 4 років після набрання чинності норм проєкту акта, покращення стану безпеки дорожнього руху та транспортної дисципліни його учасників, зниження рівня аварійності, зменшення кількості ДТП і тяжкості їх наслідків, зменшення шкідливого впливу автомобілів на природу, адаптацію норм законодавства України до вимог нормативних актів ЄС”.

В проєкті пропонується зобов’язати перевізників використовувати тахографи та обмежувачі швидкості, створити нову систему підвищення кваліфікації професійних водіїв та створити інші засоби стимулювання зниження аварійності. Зокрема, проводити техогляд не лише для комерційного транспорту, але й для приватного.

Згідно оприлюдненого законопроєкту, легкові автомобілі (з кількістю пасажирів до 9) мають проходити обов’язковий техогляд через чотири роки після першої реєстрації, а далі – через рік. У випадку, коли авто використовується в таксі – щорічно.

Якщо автомобіль не пройшов вчасно обов’язковий технічний контроль, власник має сплатити штраф у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто 1 700 грн).

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Господи та зглянься на нас це вже ті " мужі владні " зовсім стали безголові коли вони вже почнуть підвищувати пенсії і зарплати а не займатися здирництвом з народом!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні