Побиття дівчинки-підлітка на Донеччині: омбудсмен звернулася до поліції

0
2
Побиття дівчинки-підлітка на Донеччині: омбудсмен звернулася до поліції
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до начальника ГУ Нацполіції в Донецькій області з проханням взяти на особливий контроль питання досудового розслідування за фактами побиття дівчинки-підлітка в Донецькій області. Про це повідомляється на сторінці Офісу Уповноваженого у Facebook.

Також Уповноважений звернулася до органу опіки та піклування за місцем проживання дітей про взяття сімей дітей під соціальний супровід, а також забезпечення необхідної медичної та психологічної допомогою дитини-жертви.

"Слід швидко реагувати на випадки булінгу, належним чином і ефективно розслідувати кожен такий випадок. На жаль, в сучасних умовах пандемія COVID-19 лише посилила проблеми насильства", - зазначила Денісова.

В Офісі Уповноваженого додали, що, згідно з даними ЮНІСЕФ, в Україні 67% дітей від 11 до 17 років зіштовхувалися з проблемою булінгу, 24% дітей ставали жертвами булінгу, 48% дітей нікому не розповідали про такі випадки, 44% школярів були спостерігачами подібних сцен, але ігнорували їх, оскільки побоювалися за себе.

Нагадаємо, напередодні в Донецькій області дівчатка побили свою 14-річну однокласницю. Спочатку потерпілу ображали, а потім завдали їй тілесних ушкоджень і змусили купатися голою в річці. У дівчинки - забої обличчя і голови. Зловмисниці знімали те, що відбувається, на мобільний телефон, а потім виклали відео в соцмережі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні