В Україні за рік на 40% зросла кількість скарг про порушення прав людини

0
-6
В Україні за рік на 40% зросла кількість скарг про порушення прав людини
У 2020 році в Україні різко збільшилася кількість скарг про порушення прав людини. Порівняно з 2019 роком їх кількість збільшилася на 40%, повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у своїй щорічній доповіді.

"Минулоріч на адресу уповноваженого надійшло 48 405 повідомлень про порушення прав людини, що більше, ніж на 40%, порівняно з 2019 роком. Більшість повідомлень стосувалося порушень громадянських і політичних прав - 50,3%; економічних, соціальних і культурних прав - 22,1%", - зазначено в повідомленні.

Денісова зазначила, що з початком пандемії COVID-19 і карантинних заходів з квітня 2020 року щомісячна кількість повідомлень про порушення прав людини почала зростати, порівняно з аналогічними періодами 2019 року: в травні кількість повідомлень зросла на 30%, у червні - на 75%, в липні - на 97%. Надалі і до кінця року щомісячна кількість повідомлень була більшою, в середньому, на 60%.

За словами омбудсмена, в 2020 році за 92% звернень права громадян були відновлені або надані необхідні роз'яснення. Триває розгляд 5% звернень, оскільки відкрито провадження, а 3% направлено за належністю до відповідних органів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні