--> Побила дівчину палицею: на Волині судили завідувачку дитсадка | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Побила дівчину палицею: на Волині судили завідувачку дитсадка

0
0
Побила дівчину палицею: на Волині судили завідувачку дитсадка
Рожищенський районний суд розглянув кримінальне провадження про обвинувачення завідувачки комунального закладу «Заклад дошкільної освіти села Уляники» Копачівської сільської ради, яка палицею побила 16-річну дівчину.

Про це йдеться у вироку суду від 1 квітня,- передає Район.Рожище.

Обвинувачена 13 лютого 2020 року близько 18 години, перебуваючи в приміщенні будинку, умисно нанесла дерев’яною палицею кілька ударів по тілі потерпілої, заподіявши останній згідно з висновком судово-медичного експерта легкі тілесні ушкодження.

Допитана в судовому засіданні обвинувачена свою вину не визнала. Вона розповіла, що 13 лютого в вечірню пору доби шукала малолітніх дітей, яких ввечері з садочка забрала потерпіла. Дітей знайшли в будинку, де перебувала й потерпіла. Там відбувся конфлікт стосовно дітей з потерпілою. Під час конфлікту умислу нанести тілесні ушкодження не мала та ніяких тілесних ушкоджень останній не наносила. Заявлений цивільний позов потерпілої не визнає.

Попри невизнання своєї вини у вчиненні кримінального проступку самою обвинуваченою, її винність повністю підтверджується зібраними в ході досудового розслідування та дослідженими під час судового розгляду доказами в кримінальному провадженні.

Це підтвердили свідки, сама потерпіла та медпрацівниця, яка оглядала дівчину.

«Покази обвинуваченої про відсутності у неї умислу щодо нанесення потерпілій тілесних ушкоджень, суд до уваги не бере, оскільки вони спростовуються показами свідків, а також допитаною в судовому засіданні обвинуваченою, яка показала, що зайшла в будинок з дерев’яною палицею в руках», – йдеться у матеріалах справи.

Суд ухвалив визнати жінку винною у вчиненні кримінального проступку, передбаченого частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України та призначити покарання у виді штрафу в розмірі 850 гривень.

Цивільний позов потерпілої про відшкодування моральної шкоди задовольнили частково, з обвинуваченої в користь потерпілої стягнули моральну шкоду в сумі 10 000 гривень.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні