--> Невдоволені лучани вимагають побороти корупцію в медицині Луцька. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Невдоволені лучани вимагають побороти корупцію в медицині Луцька. ВІДЕО

17
4
Як побороти тіньові схеми і допомогти лучанам в лікарнях? - відповіді на ці питання дав голова благодійного фонду "Рідна Волинь" та ВОГО "Волинська обласна лікарняна каса" Дмитро ГЛАЗУНОВ у своєму відеоблозі, розміщеному на сторінці у фейсбук.



Зокрема Дмитро Глазунов наголошує:

- Говорю фахово, оскільки питаннями охорони здоров'я займаюсь понад 16 років. Свого часу в команді Бориса Клімчука ми врятували сотні життів при інфарктах та інсультах, десятки тисяч обстежено на пересувних мамографах в рамках програми "Я буду здоровою і щасливою" та на предмет виявлення серцево-судинних патології в рамках проекту "Волинькард - здоров'я Вашого серця".

Отже, що треба зробити? Щонайперше - це вичистити "авгієві стайні" в Луцькій медицині та спрямувати тіньові фінансові потоки на розвиток міської медицини і допомоги хворим лучанам.

Я маю на увазі ТзОВ "Муніципальна аптека" в Луцькій міській лікарні, яка виявилася приватною, створена 20 років тому ексначальником управління охорони здоров'я Луцької міськради Федором Кошелем під пильним оком профільного заступника Луцького міського голови Святослава Кравчука. А гроші привласнили через підставних осіб. Скажімо, яким чином замість лікарні мільонні прибутки отримує доярка із села хотешів Камінь-Каширського району пані Чміль?

Я маю на увазі ганебні побори у вигляді "благодійних внесків" в "Муніципальну касу" Федора Кошеля, від яких давно відмовилася вся прогресивна частина України.

Я маю на увазі Тзов "ШКІД", створене Кошелем для відмивання грошей у 2008 році прямо в управлінні охорони здоров'я Луцької міськради і зареєстроване на його водія, який ніби-то надає бухгалтерські послуги.

Ну а бухгалтером є невістка пана Кошеля.

Із року в рік ці схеми переходили від Святослава Кравчука команді Богдана Шиби, у 2010 назад Кравчуку. Незмінним залишався лише начальник управління Федір Кошель, який займав цю посаду 32 роки. У 2015 вони взяли на роботу бізнес-партнера свободівця Сергія Кудрявцева, ексочільника волинського відділення банку олігарха-втікача Курченка, якого називають "гаманцем Януковича". Наразі на 7 році після Революції гідності пан Кудрявцев є депутатом Волинської обласної ради від партії "Свобода" та очільником однієї з комісій і допомагає своїм побратимам Кравчуку і Кошелю- банкір все таки. А може збирають гроші на пам'ятник Бандері. Зважаючи на статус згаданої трійки: Кравчука, Кошеля, Кудрявцева, ніхто не міг зрушити ці питання.

Я неодноразово намагався то зробити, писав звернення, петиції, намагався донести на виборах. Однак не отримавши необхідної підтримки, я не опустив руки. У другому турі виборів Луцького міського голови я публічно підтримав Ігоря Поліщука. Чому я не підтримав Шибу я писав. Відповім на чисельні питання, чому я підтримав Ігоря Поліщука. На мій вибір вплинули три речі: LED освітлення вулиць міста, центральний парк і сквер на пр. Волі навпроти обласної філармонії. А хочеш подивитись, що буде завтра, поглянь, що було вчора. Такими темпами у нього є все для того, щоб стати найкращим мером в історії міста. Але це залежатиме від реальних кроків. Зокрема, вірю, що у нього вистачить волі, в тч політичної, зробити те, що не вдавалося жодному меру за 20 років. І я йому це пропоную, бо ті зміни про які я кажу, можна втілити лише за всебічної підтримки Луцького міського голови. Інакше не варто і починати.

Щонайперше розірвати договори із приватною ""Муніципальної аптекою" в міській лікарні. На її місці створити комунальне підприємство" Муніципальна аптека" для допомоги медицині Луцька і хворим. Це дасть додатковий прибуток місту і змогу відмовитися від" благодійних внесків" в" Муніципальну касу" Кошеля. Гроші за медичні послуги доцільно брати напряму на спецрахунок закладу, без корупційної прокладки, яка мільйони щороку тратить на своє утримання. Враховуючи, що державі завдані значні фінансові збитки, еквівалентні мільйонам доларів США, рекомендувати медичним закладам не співпрацювати із ТзОВ "Муніципальна аптека", Муніципальна лікарняна каса", ТзОВ" Шкід", які сьогодні знаходяться прямо в управлінні охорони здоров'я Луцької міськради.
Відновити активну діяльність щодо обстежень жінок на пересувних мамографах і профілактики серцево - судинних патологій. Бо з цим у нас катастрофа.

І так Крок за кроком. Stap by Stap.

Саме подібні кроки найбільшою вимогою суспільства та втіленням ідеалів Майдану, які попрані вдаваними патріотами.

Гарного дня друзі, віри нам усім і надії на зміни.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
'stap by stap'?
Tylko jedno w głowie mam - koksu pięć gram.
Відповісти
Ужас!!!!! Борітесь
Відповісти
Тільки платна медицина поборить корупцію.
Відповісти
Фантомас розбушувався, в депутати не прорвався,то поліщука облизався,хто б пропонував! А керівником цієї аптеки,глазунова, дивно як фонд Клімчука терпить такого брехуна
Відповісти
І сміх, і гріх. В чоловіка чергове (весняне) загострення розладів. Минуле було восени перед виборами. Специфічна міміка. Ситуація типова для певних видів захворювань. Прохання до близьких Глазунову людей - допоможіть вашому родичу чи другу. Добре, що поки що він обмежується нападками на певну організацію, що свою агресію випускає в нейтральному напрямку. Тим більше після коронавірусу активізуються всі задавнені проблеми. Поки Глазунов не став небезпечним для оточуючих і не наробив лиха - допоможіть йому.
Відповісти
Молодець!!!!!!!!!
Відповісти
-Серед овець. Як влада перевела больніцИ на комун.підприємства - то ціни виросли втричі проти «благодійних». В чому «молодець»?
Відповісти
Молодець проти овець, а проти молодців - сам як вівця.
Відповісти
Якщо цих двох "фахівців", крадіїв і майстрів управляти незаробленими грішми - Глазунова і Кошеля, - взяти і підвісити за яйця на сусідніх гілляках, то один іншого не перетягне. Різниця лише в тому, що Кошель - скромніший крадій, він донедавна їздив на старенькому жигулю, але збудував хату. В Глазунова апетити більші - він зразу за рахунок своїх обдурених пацієнтів придбав Порше. І, звичайно, теж збудував хатинку, не заробивши своїми мозолями чи звивинами жодної гривні. Кошель - селюк, і в нього ще з предків засіло в голові "...а що люди скажуть?". Цей комплекс Глазунову не характерний. Він общипував свою несвідому клієнтуру, як общипують гусака. Щодо "Лікарняної каси": чомусь чиновники міста на бачили цього злодійського кубла впродовж багатьох років. Але якось так трапилось, що побачив Поліщук. Хтось підказав?
Відповісти
Приношу вибачення за описку. Замість "Лікарняна каса" читати "Муніципальна каса".
Відповісти
Не бачили тому, що мун. каса дозволяла вижити та розвиватися медустановам. А безтолкові влади не могли вибити грошей на медицину з бюджету. Тому такий стан речей влаштовував всіх. А тепер молодий та ранній качок переросток з ксивою юриста вирішив показати «как нада». Лікарні стали ком. підприємствами і беруть гроші безпосередньо на своі рахунки. І тут - вишенька на тортік - ціни за послуги злетіли в РАЗИ. Тепер куплять вони, напр. не «пфайзер» сьогодні на сьогодні за накопичені гроші в мун. касі, а дарницький фуфломіцин і через місяць бо по тендеру і найдешевше. А самий прикол - по 20-300 грн каса брала через термінал і з чеком, а зараз - 450-1200 в кабінеті з записом в журнал і без ордеру. В кінці дня журналом підтерлися - гроші роздерибанили. Перемога! А з приводу крадіжок - не суди по собі, ворюго, то й не судимим будеш!
Відповісти
« …мун. каса дозволяла вижити та розвиватися мед установам». Як неграмотно!!! Страшно!!! Установа – це орган державної влади, яка здійснює певний контроль чи нагляд за такими «мункасами». Правильніше було б сказати - «медичним закладам». Але не це головне, позаяк кожен сам собі «хвелолог». Дуже вже вас зачепив коментар, в якому «мункаса» виглядає не з найкращої сторони. Немає жодного сумніву, що ви, як кажуть в народі, в «долі» з цими «мункасами». В цій «допомозі» смію вам заперечити. Як може «мункаса» (порівняно з тим, яке фінансування виділяється галузі охорони здоров’я великого міста), своїми (порівняно), копійками може впливати на цей «розвиток»? Яким боком і з якої сторони? Чи не зависоко ви поставили планку «мункасі»? Дуже зависоко, на сто щаблів. Якщо не більше. А, ось, на кишеню діячів, які крутяться-вертяться навколо «мункаси», ці копійки впливають здорово. Тримайтесь за «мункасу» і підвищуйте свою «кваліфікацію». Разом з тим – і свій матеріальний стан. Доброго здоров’я вам,
Відповісти
Я бачу - ви повнісінький профан в сфері держ.закупівель. Тому лишаю вас тішитись думкою, що хтось прийде і вирішить ваші проблеми - ЖЕК, ОСББ, зЕленський, полішук - байдуже. Аби тільки ви не напружували мозкову діяльність. Успіхів вам
Відповісти
А при чому тут державні закупівлі? При чому міліція, якщо грім порося вбив? Чому ви перевертаєте пластинку іншою стороною? Ваша «мункаса» - плід бездарного творіння бездарної людини, яка хотіла і хоче красти. Приватна структура в охороні здоров’я міста. І називається чомусь «муніципальна». При чому тут муніципалітет? Швидше за усе – кишенькова каса, паразитична структура на охороні здоров’я муніципалітету? Завідомо кримінальна схема відбору грошей у людей. А Кошель тут займав і продовжує займати дуже цікаву позицію. Він до обіду від імені держави керував міським управлінням охорони здоров’я, а після обіду – приватною структурою. На щастя, сьогодні продовжує керувати лише своєю прокладкою. І ця, вибачте на слові, структура в одному приміщенні з управлінням. А абсолютна більшість ЗМІ не доносить до людей істинну суть таких кримінальних схем. Люди просто не розуміють і вважають, що влада створила якийсь складний інструмент управління охорони здоров’я. Що вона дуже квапиться піклуватись про здоров’я лучан. Аж спотикається. А все це лише черв’яки на тілі громади міста. Солітери. Примітивна схема, як двері до хліва. Не більше цього.

Відповісти
«...Швидше за усе...» - обмовка за Фрейдом. Тобто - ви дійсно нічого не тямите в темі, яку взялися коментувати.
Відповісти
Арафат, відпочиньте. Ви видихлись зовсім, як видихується камфорний спирт з відкритої пляшки. Ви дуже слабенький в суперечці. Кволенький. Не маєте що сказати.
Відповісти
Сказати я маю багато що. Але казати потрібно тим, хто вміє слухати і думати. А з зацементованими мізками, або людьми що судять по собі - розмовляти - марна справа
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні