--> До Червоної книги України внесли хрін | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

До Червоної книги України внесли хрін

1
0
 До Червоної книги України внесли хрін
Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України показало новий список рослин, які увійдуть до Червоної книги України. Там буде на 31 рослину більше, ніж в попередньому реєстрі.

Про це повідомляє пресслужба Міндовкілля.

«Мін'юст затвердив новий перелік видів рослин, що занесуть до четвертої редакції Червоної книги України», – йдеться в повідомленні.

До нового переліку увійшли 857 видів рослин та грибів. У третьому виданні Червоної книги України 2009 року їх було 826.

Також список містить 625 судинних рослин (у 2009 році – 611) та включає 61 водоростей (60), 47 мохоподібних (46), 56 лишайників (52), 68 грибів (57).

Водночас з минулого видання вилучили 21 вид рослин, серед яких – водяний горіх плаваючий та сальвінія плаваюча. Зазначається, що ці види сильно поширились і стали загрозою для водних живих ресурсів.

Наголошується, що до списку вперше занесли хрін великоплідний та полин вірменський як зникаючі види.

Раніше Міністерство юстиції України затвердило новий перелік видів тварин, що занесуть до четвертої редакції Червоної книги України.

Оновлений перелік включає 687 видів тварин. Список містить 14 видів кільчастих червів (у попередньому переліку – вісім видів), молюсків – 53 (19), членистоногих – 357 (263), хордових – 260 (245). Серед нових видів у Червоній книзі три види кільчастих червів; 36 - молюсків; 112 - членистоногих; 17 хордових.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це вже "хрін столовий" як приправу заборонять продавати?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні