Громада на Волині провела збори: староста проігнорував мешканців

0
0
Громада на Волині провела збори: староста проігнорував мешканців
У Секуні відбулися збори жителів села.

У селі, яке раніше входило до колишнього Старовижівського району, а нині перебуває у складі Дубівської громади, оптимізовуватимуть навчальні заклади. Секунців турбує, яка ж доля чекає на Секунську гімназію та Секунський дошкільний навчальний заклад «Калинонька». Для вирішення цих та інших питань жителі зібралися 28 березня. На зборах прийняли важливі для життєдіяльності села рішення, - написав Петро Шимчук на своїй сторінці у facebook.

У зборах взяли участь 126 жителів. Запросили і очільника Дубівської громади Романа Троцюка. Приїхати він відмовився.

На зборах вирішили:

надіслати голові Дубівської громади Роману Троцюку колективне звернення від жителів села щодо забезпечення функціонування гімназії в тому форматі, в якому вона є на сьогоднішній день;
зберегти інфраструктуру села (ФАП, бібліотеку, будинок культури, садочок);
відновити у селі Секунь посаду старости;
звернутися з колективним зверненням від жителів села до голови Ковельської райдержадміністрації Ольги Черен для сприяння у вирішенні проблеми.
«Жителі Секуня обурені, що село залишилося без старости. У кожному навіть найменшому селі повинен бути свій місцевий захисник, за яким, як за щитом, має знаходитись громада», − написали в повідомленні.

«Садочок має бути! Потрібно думати. Голова має боліти не в секунців, де знайти кошти, а в керівника. Як можна розігнати стільки підприємств, які перереєструвалися? Секунці вирішили: з таким керівником нам не по дорозі», − додали у дописі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні