Весна у Луцькому звіринці: тварини повиходили із зимових вольєрів. ВІДЕО

0
5
Весна у Луцькому звіринці: тварини повиходили із зимових вольєрів. ВІДЕО
З підвищенням температури повітря до 10 градусів вище нуля тварини Луцького зоопарку нюхом відчули настання тепла та весни. Вони повиходили із закритих вольєрів на прогулянку та чекають на відвідувачів.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

«Не пережив цієї зими 17-річний лев Нік. Нагадаємо, тварина померла від старості, ветеринари намагалися допомогти леву, але вже нічого не могли вдіяти. Нині у звіринці шукають нового самця. Вже відгукнулися звіринці з інших регіонів, які можуть дати Луцькому зоопарку лева. Також тривають перемовини з іноземними колегами», – каже директорка звіринцю Людмила Денисенко.
«Ця зима була снігова та холодна. Однією з проблем у зоопарку було те, як дістатися до тварин, бо багато бокових доріжок доводилось розчищати від снігу», - розповіла директорка.
Минулого року, коли зима була теплою, ведмеді навіть не впадали у сплячку, цього ж пішли на відпочинок та прокинулися наприкінці березня.

Нині у звіринці 1700 тварин різних видів.

«Вперше у цьому році у відкритій клітці зимували папуги монахи-калита. Вони будували із гілок додаткові будинки, а годувальники намагалися усіляко покращити їхній раціон. Примати, їх зараз у зоопарку більше пів сотні, усю зиму були у вольєрах», - розповідає доглядачка Тетяна Пономарьова.
Всі вони, за її словами, добре пережили зиму.

Їм було дуже сумно, вони рвалися, капуцини били в скло, бо вони так дають знак, що хочуть вийти, - каже Тетяна Пономарьова. Зима була холодна, встановлювали додаткові обігрівачі по вольєрах, де не вистачало температури. Змінювали харчування, додавали каші м’ясні, фруктові 3-4 рази на тиждень. Поїли тварин фруктовим чаєм.

Майже всі тварини звіринцю вже вийшли у відкриті вольєри, на вулицю. Залишились лише мангобеї чорночубі, тому що в них народилося малятко і лемури, в яких теж поповнення.

«Цього року в приматів планується новосілля. Сім’ї мавп-гамадрилів почали будувати новий вольєр», - розповіла годувальниця Ірина Пономарьова.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні