В Україні за рік різко скоротилося тиражування книг

0
-8
В Україні за рік різко скоротилося тиражування книг
У минулому році майже на третину скоротився обсяг книгодруку в книговидавців і закрилися 48 книжкових магазинів з 222 активних. Про це міністр культури й інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив у понеділок, 29 березня, у колонці для видання НВ.

"Такі цифри несуть за собою невтішну динаміку, зокрема зниження грамотності населення, кар'єрних досягнень, рівня освіченості громадян, відсутність успішності, задоволеності життям, широкого кругозору й обізнаності. До речі, серед нечитачів у два рази більше безробітних, ніж серед любителів читання", - написав Ткаченко, додавши, що його турбує теперішній стан сфери.

Міністр зазначив, що зараз стоїть першочергова мета - зупинити падіння позицій книжкового ринку в Україні: зменшення тиражів, відсоток регулярних читачів, закриття книжкових магазинів, і в цілому - ігнорування ваги читання і відсутність інтересу серед нечитаючих людей. За його словами, це те, що вимагає комплексного підходу і серйозних змін.

"Ми всі повинні усвідомити, якщо тенденція зростання нечитаючого населення продовжиться, ми досягнемо "точки неповернення", коли доведеться все будувати з нуля", - написав Ткаченко.

Він також зазначив, що вже фіналізована стратегія із просування читання в Україні, яка розрахована на 2021-2025 роки. За його словами, вона дозволить підвищити статус книгочитання в державі, зробивши його ключовим у свідомості людей для отримання навичок, необхідних і зараз, і для успіху в майбутньому.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні