Чому пенсійний фонд недоотримав 4 мільярди?

1
-3
Чому пенсійний фонд недоотримав 4 мільярди?
Пенсійний фонд недоотримав 4 млрд грн внаслідок звільнення ФОПів та інших самозайнятих осіб від сплати соціального внеску на період карантинних обмежень.

Пише Економічна правда.

Про це заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

За її словами, Мінсоцполітики розробило карту соціальних груп і на її основі визначало, хто потребує допомоги найбільше, а хто може бути не охоплений програмами соціальної підтримки.

"На базі цієї карти якраз і визначали, хто потребує допомоги найбільше, хто може бути не охоплений програмами соціальної підтримки, і тоді впроваджували нові програми. Так було з ФОПами, які призупинили діяльність, але не могли отримати допомогу у центрах зайнятості, і для них ми впровадили нову соціальну програму допомоги на дітей.

Крім того, ми звільнили підприємців 1 та 2 категорії та інших самозайнятих від сплати соціального внеску, при цьому періоди несплати зарахували їм до страхового стажу. Ми свідомо на це йшли, знаючи, що не отримуємо кошти до бюджету Пенсійного фонду. Ціна цього питання близько 4 мільярдів, але не це було головним", - розповіла Лазебна.

Нагадаємо:

Видатки Пенсійного фонду перевищили надходження на 0,7 мільярда гривень у лютому 2021 року, від початку року дефіцит становить 4,5 мільярда гривень.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Є приказка "не вмієш, не берися". Так і тут, як не вмієш керувати країною, її бюджетом, то не берися. Такими темпами казна держави буде ще бідніша ніж після втечі Януковича. Але тут вже мають, що сказати: гроші пішли на реформи. А на що конкретно, то простим людям не треба знати...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні