Повторний COVID зустрічається частіше, ніж передбачалося

0
-4
Повторний COVID зустрічається частіше, ніж передбачалося
З трохи більш ніж 10,7 мільйона жителів країни від COVID-19 померли понад 25 тисяч осіб. Таким чином, в Чехії - найвища в світі смертність з розрахунку на душу населення, що складає зараз майже 0,24 відсотка.

Але в Чехії відзначають не тільки вкрай високу кількість заражень і померлих: останнім часом тут різко зросла і кількість повторних заражень коронавірусом.

Чеське МОЗ зазначає, що на кінець лютого було зареєстровано 1,4 тисячі випадків повторного зараження. При цьому, місяць раніше було відомо лише про 158 таких випадків.

Видання нагадує, що в новому датському дослідженні, опублікованому нещодавно в авторитетному науковому журналі Lancet, йдеться, що захищеність від коронавірусу після перенесеного COVID-19 становить 80,5 відсотка.

При цьому, у людей старше за 65 років захист від повторного зараження не перевищує 47 відсотків.

Більш раннє дослідження, проведене в Австрії на цю ж тему, показувало, що більш як 90 відсотків осіб, які перехворіли, захищені від повторного зараження.

На думку датських дослідників, ці результати показують, що всі заходи для захисту від зараження, зокрема для літніх людей, важливі і для тих, хто вже переніс COVID-19.

Крім того, нове дослідження показує, що люди, які перенесли зараження коронавірусом, також повинні вакцинуватися, оскільки на природний захист покладатися не можна - особливо літнім людям, зазначає Der Standard.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні