--> Паспорти вакцинації введуть в ЄС з 15 червня | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Паспорти вакцинації введуть в ЄС з 15 червня

0
-4
Паспорти вакцинації введуть в ЄС з 15 червня
Документ з QR-кодом буде містити прізвище власника, дату народження, номер паспорта, а також відомості про те, чи пройшов він вакцинацію і яким препаратом, а також хворів він чи ні.

Пише Кореспондент.

Єдиний для громадян всіх 27 країн Європейського союзу сертифікат здоров'я буде доступний з 15 червня. Документ буде містити інформацію про вакцинацію від COVID-19, заявив єврокомісар, який відповідає за вакцинацію, Тьєррі Бретон в ефірі телеканалу LCI.

Як зазначив Бретон, сертифікат можна скачати на смартфон або роздрукувати в паперовому вигляді.

"Він не буде обов'язковим, але авіакомпанії можуть його вимагати", - сказав Бретон.

За його словами, документ з QR-кодом буде містити прізвище власника, дату народження, номер паспорта, а також відомості про те, чи пройшов він вакцинацію і яким препаратом, а також хворів він чи ні.

Цей сертифікат буде узгоджений між державами-членами; європейські громадяни, які захочуть його отримати, повинні будуть зробити запит його в своїй країні. Його мета - "відновити рух, знайти нормальне життя" і "здатність рухатися без ризику для себе або інших", - сказав Бретон.

Нагадаємо, що раніше в ЄС представили проект цифрового сертифікату про COVID-вакцинації. Сертифікат буде містити дані про тести на COVID-19, а також про терміни перенесеної хвороби.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні