Самотність знищує сон і порушує метаболізм

0
-7
Самотність знищує сон і порушує метаболізм
Через самотність людина нерідко відчуватиме сум, втрату мотивації, а іноді й проблеми зі здоров'ям.

Фахівці переконують, що цей стан може мати негативний вплив на організм, пише ScienceABC.

Самотність зношує його, людині гірше розслабитись, вона негативно сприймає реальність. Дослідження показують, що соціально ізольовані молоді люди були більш напруженими, ніж ті, які спілкувалися зі своїми однолітками. Також самотність збільшує рівень стресу. В цей період організм виділяє гормони кортизол та адреналін. Вони мобілізують його, коли людина стикається із короткочасною загрозою, такою як пограбування чи автомобіль, що наближається. Така реакція нервової системи спонукає тіло до самозбереження. Якщо така реакція є постійною, то ці гормони виділяються протягом тривалого часу, що призводить до підвищеного рівня стресу.

Самотність також тримає серце людини у напруженні. Зазвичай у самотніх людей підвищений артеріальний тиск, тому що їхні артерії стискаються і стають жорсткішими, тим самим обмежуючи кровотік. Це змушує серце докладати більше зусиль для перекачування крові.

Слабкий імунітет - це наслідок самотнього життя. В одиноких людей була слабша імунна система через те, що гени, які кодують її на боротьбу з мікробами, працюють не так, як слід. Фахівці припускають, що самотні люди більш схильні до зараження вірусними інфекціями.

Через самотність бувають порушення сну. Люди часто прокидаються, через що недосипають і порушується метаболізм, виводячи гормонові цикли з рівноваги.

Найкраще боротись з самотністю допоможе спілкування. Варто оточити себе щасливими людьми і стати тими, хто може ділитися своєю любов'ю з іншими, тим самим рятуючи їх від самотності.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні