--> Прем'єр Польщі звинуватив Білорусь у переслідування поляків | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Прем'єр Польщі звинуватив Білорусь у переслідування поляків

0
-2
Прем'єр Польщі звинуватив Білорусь у переслідування поляків
Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький закликав білоруську владу припинити переслідувати поляків, які проживають в країні, після того, як раніше цього тижня активістку польського походження взяли під варту на 15 діб.

Про це повідомляє Європейська правда.

За словами польського прем'єра, це питання арешту Анжеліки Борис, лідерки Спілки поляків Білорусі, буде піднято на саміті ЄС, який починається сьогодні, 25 березня.

Анжеліка Борис, президент Союзу поляків Білорусі, була засуджена до тюремного ув'язнення у вівторок (23 березня), що викликало обурення в Польщі.

Анжеліку Борис затримали надвечір 23 березня у Гродно "за порушення правил організації масових заходів". Йшлося про ярмарок, який проводиться щорічно, і цього року він відбувся 7 березня у дворі поруч з будівлею польського консульства. Ярмарок організовують етнічні поляки, які живуть у Литві, Білорусі та Латвії.

Це вже другий арешт члена польської меншини в Білорусі за останні тижні.

"Ми не згодні з таким поводженням з поляками, з захопленням заручників, як можна сказати про цей вид дій, які білоруська влада застосовує у все ширшому масштабі", - сказав прем’єр-міністр Польщі.

"Це дії, що не відповідають міжнародним стандартам. Я буду говорити про це на засіданні Європейської ради", - додав Моравецький.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні