В Україні викрили воєнізоване збройне формування

0
1
В Україні викрили воєнізоване збройне формування
В Україні викрили і припинили діяльність незаконного воєнізованого збройного формування. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора в середу, 24 березня.

"За даними слідства, до складу компанії входило більше 150 осіб, а сама організація діяла під прикриттям охоронних фірм і громадських організацій. Діяльність формування була спрямована на вчинення тяжких злочинів, зокрема проти основ національної безпеки", - сказано в повідомленні.

При цьому контролювали і координували злочинну організацію 15 громадян України. Вони вербували її потенційних учасників, віддаючи перевагу колишнім військовим і правоохоронцям з досвідом участі в бойових діях.

"Підготовка членів незаконного формування відбувалася на спеціально облаштованій тренувальній базі в Київській області - там проходили бойові тренування, тренування поводження зі зброєю, навички військових бойових дій. Також частина членів військової компанії навчалася в центрах підготовки за кордоном", - додали в прокуратурі.

За інформацією правоохоронців, організаторами діяльності були колишній народний депутат України і низка інших осіб. Вони також можуть бути причетні до протиправної схеми ввезення поза митним контролем військових запчастин і товарів подвійного призначення з Росії.

Силовики провели близько 80 обшуків за адресами офісного приміщення, місць проживання, тимчасового перебування та тренування фігурантів справи в столиці, Київській та Донецькій областях. Правоохоронці вилучили фінансову документацію і чорнові записи про організаційну структуру збройного формування, особисті справи учасників, пристрій для забезпечення конфіденційних переговорів, а також великий арсенал зброї.

Зокрема, під час обшуків вилучили:

майже 5 500 набоїв різного калібру
7 реактивних протитанкових гранат РПГ-26
4 підствольних гранатомети
ручний кулемет Калашникова
2 автоматичні гвинтівки
3 пістолети і 3 автомати Калашникова АКС і АКС-74
7 помпових рушниць
38 гранатометних пострілів ВОГ-25, 21 гранату (зокрема, Ф-1 і РГД-5)
16 запалів УЗРГМ і 6 тротилових шашок, пластид
пристрій для забезпечення конфіденційних переговорів тощо.

У свою чергу, в СБУ додали, що організаторами діяльності були колишній народний депутат Семен Семенченко і агент НАБУ Євген Шевченко.

"За версією слідства, Семен Семенченко і Євген Шевченко є можливими організаторами і учасниками протиправної схеми із ввезення поза митним контролем військових запчастин і товарів подвійного призначення з Російської Федерації, які згодом продавали державним підприємствам оборонної сфери за завищеними цінами", - стверджують в СБУ.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні