У Британії розпочалося розслідування проти колишнього прем'єра

0
4
У Британії розпочалося розслідування проти колишнього прем'єра
Британський наглядовий орган щодо лобістської діяльності почав розслідування можливого порушення експрем’єром Девідом Кемероном (2010-2016) відповідного законодавства, схваленого свого часу його ж кабінетом. Про це повідомляє 25 березня газета The Telegraph, пише УНН.

Йдеться про лобіювання Кемероном колишніх колег на Вайтхоллі (лондонська вулиця, на якій розташовані головні урядові установи країни) з метою отримання компанією Greensill Capital фінансових послуг держкредитування, призначеного для великих фірм в умовах пандемії коронавірусу. Ці кроки були зроблені всього за кілька місяців до банкрутства даної фірми в березні цього року.

Відповідно до законодавства Великої Британії, будь-хто, хто просуває за винагороду інтереси третьої сторони в органах державної влади, спочатку повинен зареєструватися в офіційному урядовому реєстрі лобістів. Невиконання цієї вимоги може спричинити за собою цивільно-правове стягнення — штраф в розмірі 7,5 тис. фунтів (більше 10 тис. доларів США) або, у випадку серйозних порушень — кримінальне переслідування.

Колишній глава уряду, як стверджується, безпосередньо зв’язувався з міністерством фінансів, направив в тому числі кілька текстових повідомлень главі Мінфіну Ріші Сунако, а також з Банком Аглії. Подібні спроби були безуспішними, але викликали питання щодо справедливого доступу до державного фінансування.

У понеділок впливова група депутатів від правлячої Консервативної партії заблокувала спробу провести парламентське розслідування діяльності Кемерона в зв’язку з Greensill Capital. Він працював на фірму в якості радника з 2018 року.

Девід Кемерон покинув пост британського прем’єра 13 липня 2016 року після референдуму про вихід Великої Британії з ЄС, на якому прихильники Брюсселя зазнали поразки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні