Внаслідок сніжної зими на Світязі піднявся рівень води. ФОТО

0
4
Внаслідок сніжної зими на Світязі піднявся рівень води. ФОТО
Днями журналісти «Газети «Волинь» з робочою поїздкою побували на Шаччині. Дорогою не могли оминути перлину Волині

Березневий Світязь не менш красивий, як влітку. Подекуди на озері є ще крига. Водойма – чиста і прозора. Фахівці кажуть, що рівень води піднявся на кілька сантиметрів.

У липні 2019 року рівень води понизився на 20 сантиметрів, а торік, за літо, впав на 36 см. Станом на 1 вересня абсолютна відмітка становила 163, 02 м над рівнем моря, що на 6 см нижче мінімальної відмітки – згідно результатів гідрологічних спостережень за останні 35 років. Причин, чому зникає вода в Світязі, могло бути кілька.

Цікаво, що за розповідями учених, таке обміління вже було. Тоді все виправила сніжна зима, а навесні, коли все розтануло, озеро знову наповнилося.

Багатосніжна зима-2020 зробила своє, і вода в озері почала прибувати. Який вигляд має Світязь нині, покажемо вам на фото:

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні