Найбільшу картину у світі (величиною в два футбольних поля) продали за $62 млн. ВІДЕО. ФОТО

0
-2
Найбільшу картину у світі (величиною в два футбольних поля) продали за $62 млн. ВІДЕО. ФОТО
На аукціоні в Дубаї продали найбільшу картину в світі під назвою The Journey of Humanity ("Подорож людства"), яку написав британський художник Саша Джафр. Покупець виклав за роботу $62 млн (понад мільярд гривень).



Як пише The Guardian, полотно Саші Джафра розділене на 70 частин і еквівалентно майже чотирьом баскетбольним майданчикам або двом футбольним полям. Покупцем став французький бізнесмен Андре Абдун — він один придбав всі частини.

Очікувалося, що картину розпродадуть по частинах на шести аукціонах в різних країнах приблизно за 30 мільйонів доларів, а гроші направлять на благодійність, зокрема на охорону здоров'я або освіту для дітей в бідних країнах. Однак фінальна ціна вдвічі перевищила очікувану.

Завдяки угоді Джафр став четвертим в списку найдорожчих сучасних художників після Джеффа Кунса, Девіда Хокні та цифрового художника Біпла (Майк Вінкельманн).



Картину The Journey of Humanity художник створював на підлозі готелю Palm в Дубаї під час ізоляції. Робота над витвором мистецтва тривала вісім місяців майже по 20 годин на день. Художник розповів, що джерелом натхнення для нього стали дитячі малюнки: британець просив у дітей з усього світу намалювати, як вони переживають пандемію.

Новий власник картини планує побудувати для неї окремий музей.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні