--> Висипання на шкірі можуть спричиняти погані звички | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Висипання на шкірі можуть спричиняти погані звички

0
4
Висипання на шкірі можуть спричиняти погані звички
У жінок, навіть в дорослому віці не є рідкістю висипання чи акне на шкірі, появу яких важко зрозуміти.

Існують шкідливі звички, через які з'являється висип, розповіла дерматологиня-косметологиня Ольга Довгопола на сторінці в Instagram.

За її словами, однією з помилок є вмивання лише раз на день. Робити це потрібно двічі - зранку і ввечері. За день на шкірі обличчя збирається пил, бруд, бактерії. Якщо наносити крем на неочищену шкіру, то через утворену плівку він не вбереться, а змішаний з брудом і пилом, викличе запалення і висипання. Змивати макіяж не так, як слід, також спричиняє появу прищів. Спочатку треба це робити міцелярною водою або двофазним засобом - умивання гелем - тоді лосьйоном - тоді нанести крем.

Вмиватись агресивними засобами, які пересушують і травмують шкіру, порушують її захисний бар'єр, як мило, хлоргексидин, чи й пральний порошок також не слід.

Щільні, дешеві тональні засоби, які забивають пори, треба замінити на більш легкі BB, CC креми, наприклад, аптечних брендів. Ще висип може спричинити неналежна обробка кистей, спонжей для нанесення макіяжу.

Надмірна кількість простих вуглеводів і фаст-фуду в раціоні, які стимулюють роботу сальних залоз, допомагають виникненню висипання також. Те ж саме робить і хронічний стрес і недосипання.

Щоб не було зайвих прищів не слід чіпати обличчя руками протягом дня. Це одна з найпоширеніших звичок за комп'ютером або телефоном, коли роблять це несвідомо. Треба також бути обережними із молочними продуктами.

Слід постаратися не притуляти телефон до щік і дезінфікувати антисептиком 2-3 рази на день. Змінювати маску кожні 2 години, а краще виготовити самостійно з марлі, яка буде дихати і не натирати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ


Чому люди помирають уві сні Чому люди помирають уві сні
01 листопада, 2023, 20:14
0
Чому дитина гризе нігті Чому дитина гризе нігті
04 квітня, 2023, 20:41
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні