--> 19 порушень Правил рибальства – результати рибоохоронної роботи за тиждень на Волині | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

19 порушень Правил рибальства – результати рибоохоронної роботи за тиждень на Волині

1
-1
19 порушень Правил рибальства – результати рибоохоронної роботи за тиждень на Волині
У період з 15 по 22 березня 2021 року Волинський рибоохоронний патруль задокументував 19 порушень природоохоронного законодавства.

Так, складено 9 протоколів за порушення Правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП) та п’ять – за грубі порушення (ч. 4 ст. 85 КУпАП). Крім того, оформлено п’ять актів виявлення та вилучення безгосподарського майна, згідно з якими вилучено 57 од. заборонених знарядь лову, пише
Рибоохоронний патруль Волині.

«У порушників вилучено 8 кг водних біоресурсів та 5 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 459 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 748 грн», - повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 18 та 19 березня здійснено рейд Хрінницьким водосховищем на території Волинської області. В ході рибоохоронної роботи знайдено безгосподарське майно. Під час обстеження акваторії водойми між с. Липа та с. Гумнище Берестечківської ТГ Луцького району виявлено та вилучено 20 од. сітних знарядь лову, загальною довжиною 500 метрів. Складено акт виявлення безхазяйного майна, заборонені знаряддя вилучено.

На тій ж водоймі викрито трьох громадян, які порушували Правила рибальства. На осіб оформлено протоколи про адмінправопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції.

16 березня до Волинського рибоохоронного патруля надійшло повідомлення від рибалок-любителів про порушення на р. Стохід, поблизу сіл Угли та Кашівка Велицької ТГ Ковельського району Волинської області. Державні інспектори рибоохорони поїхали на вказане місце, але порушень не зафіксували. 20 березня рибпатрульні повторно поїхали на дану водойму. Під час обстеження водного об’єкту виявлено безгосподарське майно. З водойми вилучено 4 од. сітних знарядь, загальною довжиною 100 метрів. Складено акт виявлення безхазяйного майна, заборонені знаряддя лову вилучено.

Того ж дня здійснено рибоохоронну роботу на Броницькому водосховищі, поблизу с. Брониця Камінь-Каширського району Волинської області. Так, з водойми вилучено 22 од. сітних знарядь лову, загальною довжиною 1100 метрів. У сітках знаходилися водні біоресурси: щука – 15 екз. та 5 екз. краснопірки, які в живому стані повернуто у водне середовище. Попереджено збитків на 5 440 грн. Складено акт виявлення безхазяйного майна, заборонені знаряддя вилучено.

Під час вилучення заборонених знарядь лову на Броницькому водосховищі місцеві жителі намагались завадити роботі рейдової групи. Зокрема, громадяни висловлювали своє незадоволення роботою рибпатруля, а потім просили віддати їм їхні знаряддя. У зв’язку з цією ситуацією, Волинський рибпатруль нагадує, що Згідно ч. 1 ст. 345 ККУ погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків - карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, забороненими знаряддями лову є такі, які не передбачені цими Правилами. Забороняється риболовля із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих матеріалів, що не передбачені правилами промислового рибальства, а також способом багріння, спорудження гаток та запруд.

З першого листопада 2020 року на водоймах Волині розпочалася осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Триватиме вона до початку весняно - літньої заборони на період нересту водних біоресурсів 2021 року. Також з 1 грудня заборонено вилов раків у річках та водоймах Волинської області. Дана заборона триватиме до 31 березня.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На Вишкові хтось нахабно загарбав копанку і нелегально розводить рибу!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні