Скандальний прем'єр Словаччини йде у відставку через російську вакцину

0
5
Скандальний прем'єр Словаччини йде у відставку через російську вакцину
Прем'єр-міністр Словаччини Ігор Матович заявив, що готовий подати у відставку на тлі скандалу з закупівлею російської вакцини від коронавірусу. Матович вважає, що це може врятувати правлячу коаліцію і вирішить урядову кризу.

Про це пише DW.

Раніше партнери по коаліції пригрозили покинути уряд, якщо Матович не піде у відставку до 24 березня.

Нагадаємо, дві з чотирьох партій правлячої коаліції Словаччини в понеділок зажадали відставки прем'єр-міністра Ігоря Матовича після його рішення закупити російську вакцину - глава уряду домовився про постачання російської вакцини в обхід партнерів по коаліції.

Політичній кризі передував і дипломатичний конфлікт з Україною, винуватцем якого ста глава словацького уряду. Відповідаючи на питання ЗМІ про те, що він пообіцяв Росії за поставки вакцини, Матович жартома сказав: "Закарпатську Україну".

Після цього прем'єр, втім, тут же додав, що нічого не обіцяв, і Росія нічого у нього не просила, але необачний вислів словацького прем'єра обурив Київ. МЗС України у відповідь опублікував ноту, в якій засудив слова Матовича.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні