Болгарія оголосила жорсткий локдаун на 10 днів

0
-15
Болгарія оголосила жорсткий локдаун на 10 днів
Болгарія з 22 березня попередньо на 10 днів запроваджує жорсткий локдаун.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на News.bg, про це оголосив міністр охорони здоров’я Костадін Ангелов.

Обмеження передбачають роботу ресторанів лише на винос, закриття усіх спортзалів, культурних закладів, та всіх магазинів, крім супермаркетів. У торгових центрах зможуть працювати тільки аптеки, продуктові магазини, хімчистки і точки мобільних операторів.

Закриваються також дитсадки і школи, лише з деякими винятками для практичних занять та екзаменів. Приватні курси й школи також повинні закритися.

Міністр пояснив, що таке рішення вирішили ухвалити через тривожне зростання кількості госпіталізацій, а також через те, що фактично вся країна за показниками стала "червоною зоною".

Водночас він запевнив, що загрози переповнення лікарень ще немає. За його словами, на цей час зайняті 7800 ліжок із понад 40 тисяч наявних.

"Є значне навантаження на окремі лікарні та в окремих районах, але в цілому ми справляємося", - сказав Ангелов.

В органах охорони здоров’я заявили, що Болгарія за захворюваністю - на четвертому місці у ЄС, після Чехії, Естонії з Польщею та Сербії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-15

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні