--> Павлоградського різника залишили за ґратами довічно | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Павлоградського різника залишили за ґратами довічно

0
-12
Павлоградського різника залишили за ґратами довічно
Павлоградський різник 21-річний Валентин Земцов сидітиме довічно.

Апеляційний суд залишив вирок без змін. Скарга підсудного й потерпілої Вікторії Кригіної лишилися без задоволення. Про це повідомив Gazeta.ua Андрій Лаврович із Дніпропетровської обласної прокуратури.

"Підстав для задоволення апеляційної скарги не було у зв'язку з тим, що показання обвинуваченого і потерпілого не відповідали фактичним обставинам, які були встановлені під час досудового розслідування і судового розгляду. Судом ухвалено рішення про залишення без змін вироку, яким Земцова засудили до довічного позбавлення волі", - розповів Лаврович.

Довічний термін Земцов отримав в листопаді 2019-го за те, що увірвався в сусідський будинок, зарізав 4-річного хлопчика і його 30-річного батька. Матір, Вікторію Кригіну, яка на той час була вагітна, поранив. Спочатку Кригіна наполягала на найсуворішому покаранні. Під час судового розгляду справи стала не така категорична й просила не обирати найвищу міру покарання. А потім кардинально змінила свідчення і разом із Земцовим звернулася в апеляцію. Мовляв, він не вбивав її чоловіка, а захищав від нього. З такою ж промовою виступив в апеляції й засуджений.

"Я намагався довести свою непричетність до цього. Але на мене сильно тиснули психологічно. Я замкнувся в собі. А потім, щоб уникнути довічного, повністю визнав свою провину", - сказав Земцов.

Прокуратура після свідчень Кригіної відкрила провадження за надання неправдивих свідчень. Чи покарають жінку тепер – буде відомо згодом.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні