Чи відправлять волинських школярів на дистанційне навчання?

0
3
Чи відправлять волинських школярів на дистанційне навчання?
На сьогодні на Волині ситуація з поширенням COVID-19 не є критичною, тож про перехід на дистанційне навчання учнів наразі не йдеться.

Про це розповіла заступниця начальника управління освіти і науки Волинської ОДА Тетяна Соломіна, пише Конкурент.

Тетяна Соломіна зазначила, що сьогодні Волинська область знаходиться у "жовтій" карантинній зоні, тобто ситуація з поширенням коронавірусної хвороби не є катастрофічною. До того ж рішення про перехід на дистанційну форму навчання ухвалюють засновники та керівники закладів освіти. Наразі на Волині є три школи, які закриті повністю за рекомендацією лабораторного центру – там навчаються дистанційно.

"Якщо буде на рівні держави ухвалене рішення про переведення на дистанційне навчання, то рішення будуть обговорюватися на місцях. Якщо це буде категорично ухвалене рішення ТЕБ та НС, обов'язкове для виконання, звичайно, воно буде прийматися як надзвичайна ситуація", – зауважила Тетяна Соломіна.

Проте, зі слів посадовиці, станом на 12:00 год. 16 березня ніяких офіційних документів від міністерства на переведення дітей на навчання з використанням дистанційних технологій в управлінні освіти і науки Волинської ОДА отримували.

Окрім того, у разі загострення ситуації є варіант перенесення весняних канікул. За планом, цей тиждень діти ще навчаються, а з 22 березня розпочинаються канікули.

Нагадаємо: зважаючи на зростання показників захворюваності та рішення регіональних комісій ТЕБ та НС, спільні МОН і МОЗ рекомендації передбачають запровадження додаткових обмежень при "жовтих" та "помаранчевих" рівнях епідемічної небезпеки. Зокрема, пропонується переводити на дистанційне навчання учнів 5-11 класів закладів загальної середньої освіти, учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти та студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні