На заводі Tesla в Каліфорнії сотні робітників заразилися коронавірусом

0
19
На заводі Tesla в Каліфорнії сотні робітників заразилися коронавірусом
Кілька сотень робітників заводу Tesla в місті Фримонт, штат Каліфорнія, заразилися коронавірусом після того, як глава компанії, мільярдер Ілон Маск відновив роботу підприємства всупереч обмеженням влади. Про це в суботу, 13 березня, пише The Washington Post з посиланням на дані місцевого департаменту охорони здоров'я.

Про осередок розповсюдження COVID-19 на новому виробництві Tesla було відомо практично відразу після його відкриття. Однак спочатку влада не публікувала точні цифри, посилаючись на закон про захист персональних даних.

Сайт PlainSite, що займається розкриттям інформації, отримав документ, з якого випливає, що в травні минулого року відразу після відкриття заводу на ньому виявили майже десять хворих. Їх кількість продовжувала зростати, в грудні кількість інфікованих досягла 125 осіб. Однак вводити карантин не стали.

Всього з травня до грудня 2020 року на заводі було виявлено майже 450 випадків інфікування коронавірусом. На підприємстві працює майже 10 000 чоловік, зазначає The Washington Post.

У квітні, коли в Каліфорнії та інших американських штатах ввели санітарні обмеження в зв'язку з пандемією, Маск піддав дії влади різкій критиці.

Глава Tesla неодноразово висловлював сумнів у небезпеці коронавірусної інфекції. У березні він назвав паніку навколо пандемії "тупістю", а в квітні порівняв введений в США карантин з фашизмом і зажадав "повернути людям їх чортову свободу". Як передавало Buzzfeed News, своїм підлеглим Маск говорив, що вони з більшою ймовірністю помруть в авіакатастрофі, ніж від коронавірусу.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
19

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні