Російські окупанти за добу шість разів зривали тишу на Донбасі: довелося стріляти у відповідь

3
1
Російські окупанти за добу шість разів зривали тишу на Донбасі: довелося стріляти у відповідь
Протягом поточної доби, 13 березня, в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі було зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню російськими найманцями.

Пише НВ.

Про це йдеться у добовому зведенні операції Об'єднаних сил.

Так, в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування Схід, неподалік населеного пункту Водяне, що на Приазов'ї, окупанти відкривали вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

У цьому ж напрямку, застосувавши безпілотний літальний апарат типу «квадрокоптер», збройні формування Російської Федерації скинули над позиціями Об'єднаних сил два постріли ВОГ-17.

А поблизу населеного пункту Піски, російсько-окупаційні війська обстрілювали позиції українських військових з автоматичних станкових та підствольних гранатометів, а також стрілецької зброї.

На дії російсько-окупаційних військ службовці ЗСУ відкривали вогонь у відповідь.

Бойових втрат серед українських військових немає.

Українська сторона СЦКК також повідомляє про порушення з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

«Значне скупчення військової техніки окупантів свідчить про наміри й надалі здійснювати провокації уздовж лінії розмежування», — кажуть у штабі.

Нарощування озброєння та зосередження військової техніки в районі полігонів, є прямим доказом проведення навчання та бойового злагодження підрозділів російсько-окупаційних військ.

Також, було зафіксовано проведення російськими найманцями інженерних робіт з розширення оборонних позицій в районі донецького аеропорту в напрямку лінії розмежування.

Також, Місія зафіксувала факти обмеження свободи пересування. Зокрема, на блок-посту поблизу населеного пункту Кремінець, найманець збройних формувань Російської Федерації затримав на 50 хвилин патруль ОБСЄ, який слідував у напрямку Донецька.

Також впродовж поточної доби сапери ДСНС розмінували майже 6 гектарів території та передали на знищення 100 вибухонебезпечних предмети.

«Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил і надалі контрольована українськими воїнами», — звітують у штабі.

На Донбасі з систематичними порушеннями з боку російських бойовиків діє режим припинення вогню, запроваджений 27 липня 2020 року.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Перемир'ял ім. ЗЕ в дії.
Відповісти
Російські окупанти, найманці. Та покажіть хоча б одного.
Відповісти
Поїдь на схід подивися! Чи хочеш щоб тобі до дивану на оглядини доставили?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні