Депутати пропонують розширити проспект Волі і зробити більше паркомісць

4
-23
Депутати пропонують розширити проспект Волі і зробити більше паркомісць
Депутати Луцькради від фракції Громадянського Руху "СВІДОМІ" пропонують у рамках реконструкції розширити проспект Волі.

Таким чином, вони вважають, можна буде розвантажити рух центром міста. Свою позицію депутати озвучили під час обговорення передпроектних пропозицій реконструкції проспекту Волі у п'ятницю, 12 березня.

Зокрема, очільник фракції "СВІДОМИХ" Тарас Шкітер наголосив, що реконструкція та розширення проспекту Волі – це один з п'яти ключових пріоритетів Громадянського Руху "СВІДОМІ", які озвучив лідер Руху Андрій Покровський у перші дні каденції нової Луцької міської ради.

"Треба добре продумати усі аспекти такого масштабного проекту, щоб він не перетворився у довгобуд та не було паралізоване усе місто. Цей процес стане тестом на відповідальність міської влади", – зауважив Тарас Шкітер.

У фракції вважають, що без розширення проспекту кошти будуть "закатані в асфальт", а проблема нагромадження транспорту не вирішиться.

На їх думку, під час реконструкції варто передбачити поступову заміну зелених насаджень так, як це було під час реконструкції першої черги проспекту Волі до вулиці Шопена.

Крім того, депутат від "СВІДОМИХ" Михайло Наход пропонує зробити додаткові смуги руху в обох напрямках, і відвести їх для руху громадського транспорту.

"Ми живемо у 21 столітті, і минулий рік показав, що кількість автотранспорту зростає, і його не буде зменшуватися. Потрібно переглянути підхід, і проектувати чотири смуги, щоб виділити по смузі з боків для громадського транспорту", – каже депутат.

Розширити необхідно і зону для паркування, впевнені депутати, адже зараз це створює суттєві незручності як для руху автомобілів, так і для пересування мешканців.



У свою чергу депутатка Алла Надточій наполягла на тому, щоб заборонити транзитному транспорту рухатися центральним проспектом. Її пропозицію підтримав начальник міського управління транспорту Володимир Степанов. Він зазначив, що у місті ще з 2008 року діє заборона приміському громадському транспорту рухатися деякими вулицями, в тому числі проспектом Волі. Треба прослідкувати за дотриманням цієї заборони. Також було б непогано, впевнений головний транспортник, аби з громадського транспорту в майбутньому цим проспектом їздили виключно тролейбуси.

Пропозиції депутатів обіцяли розглянути та внести у фінальний варіант проекту реконструкції проспекту Волі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-23

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Розширити для 4-х смуг руху за рахунок лип? Оце кайф буде для жителів проспекту Волі...
Якщо будуть ходити тролейбуси - то і розширення таке не потрібне. А ось парковки - треба.
Відповісти
Якщо там будуть їздити лише тролейбуси, то і парковок не треба буде.
Відповісти
Колись тією вулицею їздили тролейбуси , автобуси, і хто на тій вулиці жив, решті транспорту було зась!
Відповісти
Для початку забороніть рух усіх авто крім громадського в суботу і неділю. Дебіли, більше фантазії проявіть ....
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні