Наскільки важливий білок у раціоні і як його правильно їсти

0
1
Наскільки важливий білок у раціоні і як його правильно їсти
Для гарної фігури та самопочуття варто їсти достатньо білка.

Цей компонент потрібен для росту і розвитку, допомагає рости і відновлюватися м'язам, бере участь в роботі імунітету і регулює безліч біохімічних реакцій, допомагає довго зберігати відчуття ситості, розповіла дієтологиня Альбіна Коміссарова на сторінці в Instagram.

"Є думка що людині потрібно їсти не менше як 2 грами білка на 1 кілограм ваги. Але якщо ми не говоримо про професійних спортсменів, то дорослій здоровій людині рекомендується 0,8 грама білка в добу з розрахунком на 1 кілограм ваги", - каже фахівчиня.

За її словами, найкраще джерело білка – це їжа, а не порошки та протеїнові батончики. Якщо регулярно їсти м'ясо, рибу, морепродукти, яйця, бобові і соєві продукти, а також крупи, то додаткові джерела не потрібні.

Їсти багато білка немає сенсу. Можна збільшити кількість, щоб наростити м'язи. Але не більше, ніж 2 – 3 гр на кг ваги тіла. Проте найчастіше це збільшує споживання червоного м'яса і калорій у цілому.

"Якщо ви будете їсти багато білка, то витіснятимете з раціону інші продукти, які не менш важливі. Усього повинно бути в міру" ,– каже дієтологиня.

Протеїнові продукти / добавки можуть бути корисні людям з високою фізичною активністю, людям з обмежувальною дієтою, вегетаріанцям, літнім людям.

Норму білка можна набрати з їжі. Наприклад, в одному яйці близько 6 гр білка, а у порції курки – приблизно 30 гр. Білок повинен складати 1/4 тарілки.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ


Продукти, які піднімуть настрій Продукти, які піднімуть настрій
30 листопада, 2021, 08:37
0
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні