Потужні спеції-детоксикатори, які влаштують «генеральне прибирання» організму

0
6
Потужні спеції-детоксикатори, які влаштують «генеральне прибирання» організму
Є різні способи очищення організму, але Joy-pup розповідає про детоксикацію природним чином за допомогою спецій. Вони зроблять їжу не тільки смачною, а й очистять її від некорисних речовин. Отже, яким спеціям місце не тільки на кухні, але й у домашній аптечці.

Для одних це просто спеції, для інших – засоби, які очищають і стимулюють обмін речовин. Загальна детоксикація й очищення кишківника працюють на перспективу. Тобто після очищення органи й системи зможуть краще засвоювати поживні речовини.

Перець чилі або, як його ще називають, каєнський перець містить активний інгредієнт капсаїцин, який діє на терморецептори в роті. Він не тільки викликає печіння, але сприяє потовиділенню і допомагає травленню. Гострий капсаїцин стимулює всі травні процеси в організмі. Чилі, чорний перець, листя коріандру вміють активно підтримувати метаболізм.

Фенхель підтримує травлення і стимулює кровообіг. Він особливо корисний для тих, хто бореться з неприємним запахом з рота. Шкіра також бере участь у виведенні токсинів, тому не завадить подбати й про неї. Додаючи фенхель і кріп до страв, буде легше впоратися з неприємним запахом тіла. Хороші лікарі можуть за специфічним запахом поту визначити, де є проблема й потрібне лікування.

Імбир діє на обмін речовин, як зігрівальний елемент. Його ферменти очищають організм зсередини. Трохи імбирного порошку, змішаного з гарячим молоком, допомагає навіть на початковому етапі застуди. Імбир – джерело сірки. Цей елемент необхідний для виведення токсичних речовин під час другої фази процесу детоксикації.

Куркума багата ефірними оліями, які вважаються антиокислювальними. Ці олії пов’язують вільні радикали. Таким чином, куркума захищає печінку від пошкодження вільними радикалами, паразитами й отрутами, що утворюються в організмі. Ефірні олії цієї спеції підсилюють кровообіг у всіх органах травлення. Оскільки на печінку організм поклав важливі обов’язки по очищенню, догляд за нею повинен бути регулярним.

Коріандр – популярна спеція на кухні, оскільки надає вишуканого смаку стравам. Але її вплив на здоров’я – неоціненний! Ця трава:
покращує функцію печінки;
сприяє виведенню шкідливих токсинів;
покращує травлення;
захищає печінку від важких металів (свинець, алюміній, ртуть), що містяться в їжі;
насіння коріандру знижує рівень холестерину.

Кінза – ще одна спеція, яка бореться з важкими металами. Наш організм щодня через їжу, воду, ліки, побутові речі, забруднення навколишнього середовища отримує чималу дозу шкідливих металів. Коли вони накопичуються до токсичного рівня, з’являються хронічні захворювання. Хімічні сполуки в кінзі діють як природні очищувальні агенти: зв’язуються з токсичними металами, руйнують їх і виводять з організму.

Розмарин захищає печінку й шлунок від канцерогенних і токсичних інгредієнтів. Він містить фенольні антиоксидантні ефірні олії, які володіють протизапальними, протигрибковими й антисептичними властивостями.

Кориця має унікальну антибактеріальну властивість. Багато досліджень доводять, що кориця здатна пригнічувати бактерії Helicobacter pylori, через які виникають проблеми зі шлунком, рак шлунка та підшлункової залози.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні