Міненерго хоче створити єдину систему споживачів енергії

1
2
Міненерго хоче створити єдину систему споживачів енергії
У Міністерстві енергетики планують створити уніфіковану цифрову систему споживачів енергії. Така система стосуватиметься захисту вразливих споживачів газу, електроенергії, тепла.

Про необхідність створення уніфікованої цифрової системи заявив в. о. міністра енергетики Юрій Вітренко, повідомляє Міненергетики на Урядовому порталі.

"У результаті аналізу ми навіть наперед зможемо визначати вразливих споживачів і пропонувати їм разову допомогу у випадку непередбачуваних обставин чи проблем", - зазначив міністр.

Така система міститиме інформацію про споживачів житлово-комунальних послуг, ціни й тарифи, які вони сплачують, обсяги нарахованих їм субсидій тощо. Система матиме сервіси для відстежування витрат на "комуналку" та їхнього аналізу, а також для зміни постачальника компослуг. Утім, вона не передбачає зміну механізму комунальних субсидій, що діє на сьогодні.

Створення уніфікованої цифрової системи, зазначають у Міненергетики, має стати результатом спільних зусиль низки відомств, зокрема Міненерго, Мінсоцполітики, Мінцифри, Мінфіну, Мінекономіки, АМКУ та Держспоживслужби. До подальшої роботи у відомстві залучатимуть операторів систем транспортування газу та передачі електроенергії, розподільних мереж та інших.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А це не є порушенням закону про персональні дані?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні