Як виховувати дитину позитивно - поради психолога

0
-10
Як виховувати дитину позитивно - поради психолога
Батькам іноді буває важко впоратись із поганою поведінкою дитини.

Психологи стверджують, що її можна змінити завдяки позитивному вихованню, пише Рopsugar.

За словами доктора медичних наук Девіда Гродберга, це допомагає батькам знизити рівень власного стресу і створює більш симбіотичне домашнє середовище. Лікар рекомендує у такому вихованні застосовувати похвалу. Треба проявити ентузіазм, бути конкретними щодо того, що хвалиться, обійняти дитину.

"Стати експертом у використанні похвали дає батькам потужний інструмент, яким вони можуть скористатися, щоб зосередитись на позитивній поведінці своєї дитини та зміцнити її, щоб вона з часом не зникла", – каже доктор Гродберг.

Він також рекомендує зосередитись на позитивній поведінці. Адже, наприклад, фразу "перестань це робити", – дуже часто дорослі говорять своїм дітям. Замість того, щоб сказати "не кричи на свою сестру!", ви можете попросити дитину говорити спокійно. А коли вона це зробить, похвалити її. Якщо дітям лише вказувати на їхню негативну поведінку, це може завадити розвитку здорової самооцінки та впевненості.

Також важливо, щоб батьки показували дітям свій приклад спокійної поведінки. Адже від народження до дорослого віку чимало знань діти отримують саме завдяки спостереженню.

Можна також скласти таблицю винагород. Малих дітей можна нагороджувати захоплюючими наклейками. Це також можуть служити бажані речі, діяльність або якісь привілеї. У міру дорослішання дітей система винагород може перерости на отримання права погратися на комп'ютері чи в телефоні, або надання доступу до інших видів діяльності чи предметів.

Треба проводити з дитиною час наодинці. Збільшення часу, проведеного сам на сам з вашою дитиною, може допомогти створити нове поле для відновлення зв'язку. Коли він між батьками та дітьми міцніший, з'являється більше співпереживання, терпіння, любові та поваги один до одного. Спробуйте разом читати книгу та розмірковувати над змістом розповіді. Коли діти стануть старшими, такі бесіди можна проводити під час спільного перегляду шоу чи фільмів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні