У Росії «Радіо Свобода» оштрафували на $730 тисяч

0
3
У Росії «Радіо Свобода» оштрафували  на $730 тисяч
Мировий суддя 369 судової дільниці Москви в середу оштрафував «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода» і гендиректора її Російської служби Андрія Шарого на 53,9 млн руб (приблизно $730 тисяч) у справах про немаркування матеріалів іноземного агента.

Про це повідомляє Укрінформ.

Всього до суду надійшло 252 матеріали, по 126 протоколів на ТОВ «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода» і гендиректора Шарого. З них на цей час розглянуто 196 матеріалів. Станом на 10 березня, Шарого оштрафували на 4 мільйони 900 тисяч рублів, «Радіо Свобода» - на 49 млн рублів.

Також у суді поки що залишаються нерозглянутими 56 протоколів. Підсумкова сума штрафів організації та її гендиректора може дійти до 69,3 млн рублів (приблизно $940 тисяч), якщо до суду не надійдуть нові матеріали.

«Штрафи - це організована державою кампанія примусу і залякування, вони спрямовані проти медіакорпорації, редакційна незалежність якої захищена законом», - заявляв раніше регіональний директор РВЄ/РС по країнах Європи і розвитку телепроєктів Кирило Сухоцький.

При цьому The New York Times повідомляв, що «Радіо Свобода» може закрити російську редакцію, якщо влада продовжить чинити на неї тиск у зв'язку із законом про іноагентів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні