За вбивство посла Росії судили 28 осіб: п'ятеро отримали довічні терміни

0
3
За вбивство посла Росії судили 28 осіб: п'ятеро отримали довічні терміни
У Туреччині суд засудив до довічних термінів п’ятьох обвинувачених у вбивстві посла Росії Андрія Карлова: троє людей отримали по два довічні терміни, двоє інших – по одному, повідомляє Радіо Свобода. Дипломата застрелили понад чотири роки тому під час відкриття фотовиставки в Центрі сучасного мистецтва в Анкарі.

Обвинуваченими у справі були 28 осіб. Шестеро отримали від п’яти до дев’яти років позбавлення волі, ще шестеро були виправдані, кілька осіб засуджені заочно, вони перебувають за межами країни.

Інцидент стався увечері 19 грудня 2016 року. Безпосередньо в російського дипломата стріляв 22-річний турецький поліцейський Мевлют Мерт Алтинташ. Спочатку вбивство пояснили невдоволенням політикою Росії в Сирії та помстою за Сирію і за Алеппо: вбивця зробив кілька пострілів в спину посла з криками «Аллах Акбар» і «Пам’ятайте про Алеппо». Мевлют після нападу був застрелений спецпризначенцями.

Суд у цій справі розпочався в січні 2019 року. Обвинувачених у суді пов’язували з проповідником Фетхуллах Ґюленом, який живе в США. Його організацію в Туреччині називають терористичною. Ґюлен усі звинувачення заперечує.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні