--> Як зробити млинці менш калорійними | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як зробити млинці менш калорійними

1
-1
Як зробити млинці менш калорійними
З понеділка Масниця - слов'янське свято, яке святкують протягом тижня.

Традиційно в ці дні печуть млинці, вони є головним частуванням свята. Вважаються символом сонця, тому за повір'ями, повиненні уберегти від різних напастей і додати здоров'я, пише дієтологиня Світлана Фус.

Але чи корисно їсти млинці?

Щоб не нашкодити своєму здоров'ю під час Масляного тижня, важливо враховувати кілька факторів:

• склад млинців, а саме якість і калорійність інгредієнтів;

• кількість з'їдених млинців;

• час прийому.

Млинці готують по-різному. Традиційно до їх складу входить борошно, яйця, молоко. Смажать їх, як правило, на рослинній олії. Подають зі смачним доповненням: маслом, медом, сметаною і різними начинками. Виходить апетитно і смачно.

Але важливо знати що, наприклад, 10 простих млинців вагою близько 300 г можуть містити до 30 г жиру, а їх калорійність близько 600-800 ккал. Це без урахування начинок. Тому необхідно знати міру. І бажано не їсти їх на вечерю. Для такої їжі кращий час перший або другий сніданок.

Звичайно, млинці є різні. Краще зробити їх менш калорійними. Наприклад, не додавати в тісто олію, а змащувати сковороду перед випічкою кожного млинця невеликою кількістю жиру. Або готувати їх на воді замість молока. Сорт борошна в цьому випадку, особливої ролі не грає. В одному млинці, як правило, його буде не більше 10-20 г. І якщо борошно гречане, рисове чи якесь інше, все-одно доступність вуглеводів буде високою. Іноді в тісто для млинців додають перемелені вівсяні пластівці, висівки, морквяне або гарбузове пюре. Такий склад містить більше вітамінів і харчових волокон. Для людей з непереносністю глютену, який міститься у звичайному пшеничному борошні, можна готувати млинці на безглютеновому борошні.

У тісто для додають перемелені вівсяні пластівці, висівки, морквяне або гарбузове пюре

У млинцях не настільки важливий склад борошна, більшою мірою важливо скільки з'їдаєте та які складові начинки.

Якщо активно налягати на млинці, та ще з калорійними начинками й робити це щодня, навряд чи це добре позначиться на самопочутті.

Особливо обережними раджу бути людям, у яких є захворювання травної системи. Головне не переїдати, знати міру і вибирати тільки здорову і якісну їжу.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То може більше треба рухатися а не звинувачувати млинці в калорійності. А якщо вони для вас занадто калорійні то минайте їх-ідіть собі далі..
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні