Головну санлікарку Волині вакцинували від COVID-19. ФОТО

0
6
Головну санлікарку Волині вакцинували від  COVID-19. ФОТО
На Волині триває «перша хвиля» вакцинації проти COVID-19. Відповідно до Дорожньої карти з впровадження вакцинації, першочергово щеплюють медичних працівників, які беруть безпосередню участь у заходах з протидії пандемії коронавірусної хвороби та співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19.



Серед працівників ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» на першому етапі підлягали вакцинації працівники лабораторної ланки з критичним ризиком інфікування під час роботи з патогенним біологічним матеріалом, пише Волинь.

8 березня року щеплення проти COVID-19 отримали лікарі, середній та молодший медичний персонал установи. Вакцинацію пройшла і головний державний санітарний лікар області Наталія Янко.

Вакцинацію здійснювала мобільна бригада, в складі чотирьох осіб, яка пройшла спеціальну підготовку. Щеплення проводилось вакциною виробництва AstraZeneca (Covishield).

Для повної імунізації потрібні дві дози вакцини. Другу дозу щеплені отримають через 28 днів. Вакцинування допоможе сформувати імунітет до вірусу, захистить від інфікування чи важкого перебігу хвороби, мінімізує нег ативні наслідки.

AstraZeneca/Oxford — це векторна вакцина, розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведської компанією AstraZeneca. Вакцина, яка виробляється на потужностях Serum Institute (Індія), має локальну (торговельну) назву Covishield, схвалена ВООЗ для екстреного застосування Дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія.



Загалом Волинська область отримала 14 200 доз даної вакцини. Станом на минулий день в області отримали щеплення вже 543 особи.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні