Феміністки облили бензином і підпалили кордон з жінок-поліцейських. ВІДЕО

0
-4
Феміністки облили бензином і підпалили кордон з жінок-поліцейських. ВІДЕО
У Мексиці феміністки, які виступають проти насильства і дискримінації, облили бензином і підпалили кордон з жінок-поліцейських зі щитами, в результаті чого постраждали 62 співробітниці поліції і ще 19 цивільних, повідомляє Фокус.

У понеділок, 8 березня в Мехіко пройшов марш солідарності в боротьбі за рівні права і емансипацію. Місцева влада огородили історичні будівлі і пам'ятники для захисту від вандалізму.

Акція протесту почалася на площі революції (центр Мехіко), де протестуючі феміністки знесли огорожу до ліфта тріумфальної арки, після чого, озброєні молотками і фарбою, відправилися до Національного палацу.

Журналістів, які на думку активісток неправильно висвітлюють проблему утиски жінок в країні, виштовхували з акції і обливали фарбою. Один з телеоператорів, який опинився в натовпі, отримав удар молотком по камері і ланцюгом - по голові, передають РІА Новини і демонструють кадри протесту на відео.

Під президентським балконом феміністкам вдалося зламати металеву огорожу будівлі, де на них чекав беззбройний кордон. Активістки облили жінок-поліцейських бензином і підпалили.

У країні кількість вбивств жінок зросла майже на 130% у період з 2015 по 2020 роки. Рішення президента Андреса Мануеля Лопеса Обрадора забарикадувати палац демонструє апатичність влади до проблеми насильства, відзначають критики.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні