Жадан виступив в колонії

0
7
Жадан виступив в колонії
Гурт "Жадан і Собаки" 8 березня дав концерт у харківській колонії.

"Відіграли з "Собаками", в чудовій компанії харківських співачок Яни Заварзіної та Яни Ігнатьєвої, концерт у Качанівській виправній колонії №54.

Концерти "на зоні" - вони загалом особливі: надто багато печалі довкола, надто багато зневіри. Тим більше важить, коли поза всім цим "тюремним" контекстом, який і самі засуджені чудово усвідомлюють, раптом з'являється відчуття надії: хтось пише пісні, хтось вірші, хтось розповідає якусь історію, що лишає місце для сподівання", - йдеться у Facebook гурту.

У цій колонії відбувала термін Юлія Тимошенко, з 2011-го по 2014 рік.

"Жадан – чи не найкращий автор текстів в Україні, – каже головний редактор блогу про нову українську музику LiRoom Олексій Бондаренко. – Пересічні шанувальники української літератури і критики вважають його живим класиком. Проте писати вірші й пісні – це різні речі. Їх не завжди вдається вдало поєднувати. Проект "Жадан і Собаки" починався радше як необтяжливий музичний акомпанемент до поезії. З кожним альбомом гурт тісніше об'єднував текст і мелодію. Вірші під музику перетворювалися на пісні. А ті – на хіти".

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні