Доброволець з Волині сьогодні міг би відсвяткувати ювілей

0
0
Доброволець з Волині сьогодні міг би відсвяткувати ювілей
Своє 60-річчя міг би візначати старший лейтенант Ігор Антонович Скіра. Він народився 8 березня 1961 року в місті Ківерці, Волинської області.

Про це повідомляють на сайті Ківерцівської міської ради.

Після закінчення ЗОШ №4, Ігор Антонович обрав відповідальну та необхідну суспільству професію інженера. У 1978 році він вступив в Український інститут інженерного водного господарства у Рівному.

Ігор Скіра також закінчив військову кафедру та пройшов службу у армії, де і отримав перші навики інженерно саперної справи. У 1983 році отримав диплом спеціаліста інженера гідротехніка у званні старшого лейтенанта.

Після закінчення навчання він по розприділенню розпочав працювати в Луцьку у Об’єднанні «Волиньмеліоводхоз». Розумний та ініціативний інженер швидко заслужив повагу та просування по кар’єрі, уже у 1988 році обіймав престижну посаду провідного інженера технічного нагляду за будівництвом.

В часи перебудови на державних підприємствах були труднощі з виплатами зарплатні, тому Ігор прийняв рішення залишити посаду провідного інженера та в 1992 році вирушив на роботу в Сибірський край, щоб утримувати свою молоду сім’ю.

В будівельній організації він проявив себе блискучим спеціалістом, та за заслуги обійняв відповідальну посаду керівника будівництва.

У 2014 році, коли розпочалось військове протистояння на Сході України, Ігор Антонович покинув високооплачувану роботу, повернувся додому та записався добровольцем на військову службу.

Неабиякий вплив на це рішення мало патріотичне виховання в родині. Не зважаючи на 20 років роботи в Російській Федерації, він відмовився від російського громадянства та весь вільний від роботи час проводив вдома з сім’єю, в рідному краї.

Так, 9 січня 2015 року старший лейтенант Ігор Антонович у віці 53-х років пішов на фронт у складі 2-го батальйону 14 окремої механізованої бригади (Володимир-Волинський) командиром інженерно-саперного взводу.

На службі Ігор Скіра знову ж таки проявив себе як справжній професіонал. Не маючи військового досвіду, він пройшов на відмінно військове навчання на полігоні.

Старший лейтенант трагічно загинув 23 грудня 2015 року під містом Мар’янка Красногорівського району у Донецькій області від кульового поранення в голову. Поховали героя в рідному місті.

Без Ігоря Антоновича залишилася дружина та донька.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні