--> Харків’янин 22 роки робив макет храму із сірників, бісеру та золота | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Харків’янин 22 роки робив макет храму із сірників, бісеру та золота

0
-3
Харків’янин 22 роки робив макет храму із сірників, бісеру та золота
Харківчан 31-річний Володимир Гуськов виготовив макет храму заввишки 107 см. Він потрапив до Національного реєстру рекордів.

"Макет храму почав виготовляти в 8 років, коли відвідував гурток дизайну. З рідних ніхто не допомагав. Спочатку це мала бути Андріївська церква. Але до кінця проєкту вносив в нього свої авторські ідеї, тому це вийшов унікальний храм", - розповів кореспонденту Gazeta.ua Володимир Гуськов.

Рекордсменом виріб став через кількість використаних матеріалів. Їх нарахували 53. Крім сірників, майстер використав бісер, стрази, ґудзики, скляні кулі, ланцюжки, гребінці, фольгу, сусальне золото, мідні дзвіночки, металеві хрестики, дзеркала, річні камінчики, трикотажну фурнітуру.

Володимир Гуськов працює у сфері ІТ-сфері. Макет храму створював 22 роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найсучасніший вокзал Європи і чортопхайки - які цікавинки показують у музеї залізниці

"Всередині він також оздоблений. Має внутрішній інтер'єр з іконами та підсвіткою. Усі двері та вікна рухомі, двоярусний іконостас, підлога викладена з бісеру з різним малюнком. Виготовив макет органу, в якому використовується блок живлення і можна підключати через телефон чи МР-3 плеєр, щоб звучала музика", - розповів Гуськов.

"Це технічно складна робота. Вражає креативність Володимира. Здивувало використання звичайної чайної заварки для створення території довкола храму. Зважаючи на цінність ручної роботи, мандрує виставками лише фотографія цього унікального храму. Макет зберігається вдома у Володимира. Крім нього, майстер створив із сірників макети інших церков, млинів, сторожової вежі, маяка", - сказала керівниця Національного реєстру Лана Вєтрова.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні