--> На Закарпатті хочуть «сортувати» пацієнтів з коронавірусом | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Закарпатті хочуть «сортувати» пацієнтів з коронавірусом

0
-2
На Закарпатті хочуть «сортувати» пацієнтів з коронавірусом
Керівник Закарпатської обласної клінічної лікарні ім. Андрія Новака, кандидат медичних наук Юрій Яцина заявляє, що через критичну ситуацію з коронавірусом в регіоні у лікарнях можуть ввести так зване «медичне сортування», коли лікувати будуть тільки «перспективних до життя».

Відповідне відеозвернення лікар виклав на своїй сторінці у "Фейсбуці".

«Коли наступає форс-мажор, екстремальна ситуація, коли поступають масово хворі, у медицині катастроф є такий пункт: «медичне сортування». Що це таке… Якщо можливості надання адекватного лікування обмежені, то це адекватне лікування надається пацієнтам, які перспективні для життя. Тобто пацієнти вкрай важкі можуть не отримати належну медичну допомогу. Це не моя вигадка. Це – такі положення при надзвичайних ситуаціях», - розповів лікар.

За його словами, тільки за останні чотири дні в обласну лікарню поступили 76 пацієнтів.

«Виписано 36. На кисневій терапії знаходиться 110. Практично всі місця для надання кисневої терапії зайняті», - зазначив лікар.

Яцина наголосив, що нова хвиля коронавірусу протікає інакше.

«Мабуть, маємо все-таки мутований штамп даної інфекції. Хворіють молоді люди, і помирають молоді люди», - підкреслив він.

Лікар звернувся до всіх мешканців регіону з проханням дотримуватися карантинних обмежень, аби зупинити поширення смертельної інфекції.

«Я вас дуже прошу, кількість хворих невпинно зростає. Кількість місць невпинно падає. Кількість лікарів, можливість надання допомоги також знаходиться у критичній ситуації. Вони фізично і морально виснажуються. Я вас дуже прошу – зупинимо цей ковід, бо він зупинить нас. Будьте мудрі, мені все одно, хто вірить в нього, хто ні. Це – реальна картина, яка потребує негайного реагування. Я вас дуже прошу – прислухайтеся. Я вас дуже прошу, будьте мудрими, аби це питання призупинити. Допоможіть», - підсумував Юрій Яцина.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні