--> В Україні з'являться тестові центри 5G | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні з'являться тестові центри 5G

1
-2
В Україні з'являться тестові центри 5G
До 2025 року Європейський Союз планує покрити 5G всю територію України. Мінцифра реалізовує чіткий план покриття території України.

Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю "Інтерфакс Україна".

"У нас є чіткий план покриття території, а в базових KPI — за 3 роки підключити 95 відсотків населення до 4G-інтернету", — розповів Михайло Федоров.

З цією метою Мінцифри провело розподіл частотного діапазону 900 МГц та підписало меморандум з операторами. Так, з липня 2020 року понад 2 млн людей вперше отримали доступ до швидкісного мобільного інтернету 4G. Ще близько 7 млн людей у населених пунктах отримали 2-го або 3-го оператора, який надає 4G.

Крім того, Мінцифри паралельно працює над впровадженням 5G в Україні. Міністр цифрової трансформації зазначив, що вже з грудня запланований продаж ліцензій на 5G. Головна мета тендеру — для початку дати можливість бізнесу тестувати технологію.

Михайло Федоров також розказав, що вже цьогоріч в Україні з'являться тестові центри 5G. В Україні на сьогодні у ліцензійних зобов'язаннях операторів розглядають вимоги до покриття 5 найбільших міст України протягом 4 років.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ще є такі "закапелки" що і 3G не тягне а вони покрити 5G всюди хочуть
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні