--> Зеленський підписав закон про електронні трудові книжки | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Зеленський підписав закон про електронні трудові книжки

0
2
Зеленський підписав закон про електронні трудові книжки
Президент Володимир Зеленський підписав закон, який вводить облік трудової діяльності працівників в електронній формі. Про це в четвер, 4 березня, повідомляє прес-служба Офісу президента.

Закон Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі № 1217-IX Верховна Рада прийняла 5 лютого поточного року.

Відзначається, що закон також регулює питання про автоматичне призначення пенсії за віком через особистий електронний кабінет особи на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Таким чином вдосконалюється і реформується система обліку трудової діяльності працівників, що передбачає поступову відмову від паперових трудових книжок.

Законом передбачено п'ятирічний перехідний період, протягом якого у Державний реєстр повинні бути внесені відомості з паперових трудових книжок. Протягом цього часу буде використовуватися як паперова трудова книжка, так і електронна форма вже наявних або внесених відомостей із зазначеного реєстру.

Також документом вводиться можливість автоматичного призначення пенсії без особистого звернення особи зі збереженням права відстрочки виходу на пенсію.

"Такі зміни дозволять зменшити витрати роботодавців на ведення паперового документообігу, спростять доступ до інформації про набутий стаж працівників для призначення виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням, перш за все в разі тимчасової втрати працездатності. Також це спростить облік даних про освіту (кваліфікацію), яку має працююче населення і яку отримують молоді люди, для забезпечення узгодження пропозицій, які існують на ринку праці, і планування підготовки або перепідготовки фахівців з актуальних напрямів", - ідеться в повідомленні.

Документ також усуває можливі ризики і негативні наслідки втрати трудової книжки, її фізичного пошкодження, фальсифікації і внесення недостовірних відомостей до цього документу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні