--> Чому засипали древнє підземелля у Володимирі-Волинському? ФОТО. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чому засипали древнє підземелля у Володимирі-Волинському? ФОТО. ВІДЕО

0
0
Чому засипали древнє підземелля у Володимирі-Волинському? ФОТО. ВІДЕО
Підземелля, які два тижні тому виявили у Володимирі-Волинському, тимчасово законсервували піщаною сумішшю. Наразі фахівці готують кошторис на виконання наукових археологічних досліджень, повідомив голова Володимир-Волинської територіальної громади Ігор Пальонка.

Скільки вартуватиме відновлення знахідки та чи потягне цю суму міський бюджет – поки не знають, зазначив голова громади, пише Суспільне.

Зі слів Ігоря Пальонки, ймовірно, підземелля стане туристичним об'єктом. В місті будуть розробляти концепцію та радитися з фахівцями. Наразі зразки цегли та розчин, яким її мурували, взялися досліджувати науковці.

Засипали провалля для того, щоб приміщення не руйнувалося та в перспективі там можна було провести археологічні розкопки, каже директор адміністрації державного заповідника "Стародавній Володимир" Володимир Пикалюк. До обвалу про підземелля не знали, каже він.

За попередніми даними, приміщення ймовірно слугувало підвалом будинку або місцем укриття в час війни, говорить керівник заповідника. Раніше в місті виявили п'ять подібних провалів.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні