--> США можуть стати частиною Мінського процесу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

США можуть стати частиною Мінського процесу

0
2
США можуть стати частиною Мінського процесу
США мають стати частиною Мінського процесу, а також посилити свою роль у регіоні Чорного моря, де в Росії найбільше стратегічних інтересів.

Про це заявив екскомандувач ЗС США в Європі генерал-лейтенант у відставці Бен Годжес, передає Укрінформ.

«Чорне море – це котел протистояння», – зазначив Годжес. За його словами, на європейському напрямі для Кремля також, важливе Балтійське море. Однак воно оточене союзниками США по НАТО, а також країнами-партнерами – Фінляндією і Швецією.

«У Чорноморському регіоні інакша географія – ми маємо лише трьох союзників по НАТО й трьох партнерів. До того ж відносини між Туреччиною і США перебувають у найгіршому стані впродовж дуже тривалого періоду, що недобре для Чорноморського регіону, і ми повинні це виправити», – вказав генерал.

Чорне море для Кремля важливіше від Балтійського також тому, що це стартовий майданчик для діяльності у Сирії, Східному Середземномор’ї, Африці. Окрім того, так росіяни впливають на ситуацію на Кавказі й на Балканах, а також продовжують порушувати суверенітет інших країн, зокрема, України й Грузії.

Тому, за словами військового, Сполучені Штати мають докласти зусиль для відновлення рівноваги в Чорноморському регіоні.

«Перш за все, у сфері дипломатії США мають стати частиною Мінського процесу як один із впливових членів», – переконаний Годжес.

Він також підкреслив, що Вашингтон повинен вплинути на позицію Німеччини й Франції, аби вони здійснювали реальний тиск на Кремль. «На моє переконання, Берлін – це єдина столиця, яка може реально впливати на злочинну поведінку РФ. І на жаль, вони неохоче це роблять», – вважає екскомандувач.

Він підкреслив, що адміністрація Байдена серйозно ставиться до українського суверенітету, визначає це питання пріоритетним та взаємодіє по ньому з Європейським Союзом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні