Двометрові акули біля берегів Нової Зеландії почали світитися. ФОТО

0
-10
Двометрові акули біля берегів Нової Зеландії почали світитися. ФОТО
Біля берегів Нової Зеландії вчені виявили найбільшу акулу, яка здатна світитися в темряві. Кайтфін-акула з довжиною тіла до 180 см на сьогодні є найбільшим із відомих хребетних, що світяться.

Її та ще два види біолюмінесцентних (здатних світитися) глибоководних акул – чорночеревну та південну – помітили в січні минулого року біля архіпелагу Чатем на схід від Нової Зеландії, пише BBC.



Раніше ці види акул уже були відомі морським біологам, проте їхню здатність до світіння виявили нещодавно. Вони випромінюють світло завдяки сотням світлових клітин – фотофорів, розташованих у шкірі.

Акули проживають у сутінковій зоні океану на глибині від 200 до 1000 метрів. У такому середовищі вони не мають можливості сховатися від небезпек, тому біолюмінесценція може використовуватися ними як маскування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні