--> 6 березня в Луцьку вперше пройде День кликуна | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

6 березня в Луцьку вперше пройде День кликуна

0
-10
6 березня в Луцьку вперше пройде День кликуна
6 березня 2021 року вперше у Луцьку відбудеться День кликуна, в рамках якого луцький міський голова підпише угоду з луцьким кликуном про виконання останнім своїх обов'язків. А опісля луцький кликун виконає перший в цьому році ритуал сурмління з В'їзної вежі Луцького замку, інформує Луцька міська рада.

Луцький кликун протягом туристичного сезону здійснює ритуал сурмління та проголошує важливі для міста події з В'їзної вежі Луцького замку. Зокрема, у будні дні ритуал здійснюється один раз на добу о 12.00 год., вихідні та святкові дні двічі на добу - о 12.00 год. і 18.00 год.

Ще в 2015 році з метою відродження і збереження культурної спадщини та історичних традицій, підвищення туристичної привабливості Луцька, з метою внутрішньої і зовнішньої промоції розпорядженням міського голови було відроджено історичну традицію луцького кликуна. З того часу луцький кликун протягом туристичного сезону здійснює ритуал сурмління та проголошує важливі для міста події з В'їзної вежі Луцького замку. Зокрема, у будні дні ритуал здійснюється один раз на добу о 12.00 год., вихідні та святкові дні двічі на добу - о 12.00 год. і 18.00 год. Обов'язковим під час ритуалу є виконання трьох перших акордів приспіву пісні Степана Кривенького «Волинь моя». За потреби кликун може оголошувати про певні події чи проведення загальноміських заходів, залучається до проведення культурно-просвітницьких та святкових заходів у місті тощо.

У лютому 2021 року рішенням виконавчого комітету затверджено нове положення про роботу луцького кликуна, у якому вказується про започаткування відзначення Дня кликуна.

Відповідно до записів у міських актових книгах, 6 березня 1640 р. була прийнята ухвала Луцького маґістрату про збір грошей міщан на утримання нічної сторожі (кликунів). Спираючись на цей історичний факт, з метою привернення уваги громадськості до професії і роботи кликуна, створення міської традиції туристично-привабливого заходу запроваджується відзначення щороку 6 березня День кликуна. Саме цей день відтепер вважатиметься початком роботи Луцького кликуна.

Початок заходу об 11.00 біля входу до Луцької міської ради.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні