Стало відомо, кому з лучан збираються підняти пенсію в березні

1
-5
Стало відомо, кому з лучан збираються підняти пенсію в березні
Мінімальний розмір підвищення встановлено на рівні 100 гривень. Підвищується мінімальна пенсійна виплата до рівня 2 200 гривень особам, які мають тривалий страховий стаж (30 років для жінок та 35 років для чоловіків).

Про це повідомляють у Департаменті соціальної політики Луцької міської ради, пише Волинь.юа.

22 лютого 2021 року Уряд прийняв постанову КМУ № 127 „Про додаткові заходи соціального захисту пенсіонерів у 2021 році”. Відповідно до цієї постанови, у 2021 році індексація пенсій буде проведена у березні.

Перерахунок пенсій згідно з Порядком проведення перерахунку пенсій відповідно до частини другої статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, затвердженим постановою КМУ від 20 лютого 2019 р. № 124 “Питання проведення індексації пенсій у 2019 році”, проводиться із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії, у розмірі 1,11;

Кого не торкнеться березнева індексація

– Пенсіонерів, які вийшли на заслужений відпочинок з початку 2021 (оскільки пенсії індексують за 2020 рік);

– Пенсіонерів, які отримують максимальну пенсію (17690 грн);

– Пенсіонерів, яким пенсія призначена відповідно до спецзаконів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селищі на Волині незаконно продали комунальне майно

Якщо розмір пенсії, обчислений відповідно до Закону України ”Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (далі – Закон), буде більшим від розміру пенсії, обчисленого відповідно до Митного кодексу України, Податкового кодексу України, Законів України “Про Кабінет Міністрів України”, “Про державну службу”, “Про Національний банк України”, “Про дипломатичну службу”, “Про службу в органах місцевого самоврядування”, “Про прокуратуру”, “Про статус народного депутата України”, “Про судоустрій і статус суддів”, “Про судову експертизу”, “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, “Про наукову і науково-технічну діяльність”, “Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів”, Положення про помічника-консультанта народного депутата України, затвердженого постановою Верховної Ради України від 13 жовтня 1995 р. № 379,

Проводиться автоматичне, без звернення особи, переведення на пенсію на умовах, передбачених Законом, за матеріалами пенсійних справ, про що органи Пенсійного фонду України інформують зазначених осіб шляхом надсилання листа або смс-повідомлення на номер мобільного телефону операторів мобільного зв’язку України.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Маю стаж 50 років і пенсію 2870 грн. Діти втікайте на Захід як втік Палиця з сімєю
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні