--> В Італії знову почав вивергатися вулкан Етна. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Італії знову почав вивергатися вулкан Етна. ВІДЕО

0
2
В Італії знову почав вивергатися вулкан Етна. ВІДЕО
Вулкан почав викидати "вулканічні бомби" і попіл. Частини каменів пошкодили автомобілі в довколишніх містах і селищах. Був закритий міжнародний аеропорт.

На острові Сицилія в Італії почалося виверження вулкана Етна. Це є восьме за два тижні підвищення вулканічної активності, повідомляє агентство ANSA.

Вулкан почав викидати в небо великі частини лави і стовп попелу. Частини вулканічного каменю були виявлені в кількох населених пунктах.

Камені впали на авто, пошкодивши їх. У деяких регіонах через попіл утруднено автомобільний рух.

Виверження змусило керівництво аеропорту Катанії на Сицилії закрити злітно-посадкову смугу у вівторок, 2 березня. Про це йдеться у Twitter аеропорту.

"Через виверження вулкана Етна і вулканічний попіл, що осів, злітно-посадкова смуга аеропорту Катанії наразі закрита. Ведуться роботи з її очищення", - йдеться в повідомленні.

Етна є найбільшим чинним вулканом в Європі і за ним постійно спостерігають фахівці Національного інституту геофізики і вулканології.

Як правило, його активність не становить небезпеки населенню.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні